Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Machandel

Uit pure liefhebberij begon Piet Glasbeek met het verbouwen van kool naast zijn woonboerderij in Haulerwijk. Het vormde de kiem van groente telen op biologisch-dynamische wijze. Een kleine 40 jaar later is vanuit deze liefhebberij het bedrijf Machandel ontsproten. Een internationale speler die wereldwijd zijn biologische producten in de markt zet.

Responsive website

Net als de gewassen die op biologische wijze worden verbouwd, is Machandel altijd in ontwikkeling. Zo bleek de verwerkingshal in thuisbasis Haulerwijk meerdere malen te klein. Ook de website bleek na jaren trouwe dienst een maatje te klein en paste niet meer in de huidige tijd. Voor Pool Communicatie een prachtig full-service-project waarbij de responsive website, (product)fotografie, video en casestudies volledig voor Machandel verzorgd werden.

Het ontwerp van de responsive website is opgezet in een magazine-stijl waar openheid en transparantie de boventoon voeren. Er is veel nadruk gelegd op het verhaal vertellen van Machandel en de producten. Als een ‘razende reporter’ is Pool Communicatie aan de slag gegaan. Door interviews te houden zijn de teksten op verhalende wijze geschreven. Vervolgens is met fotografie en video het verhaal met sfeerbeelden geïllustreerd en kracht bijgezet. Het volledige assortiment kan met slimme filters naar wens worden gesegmenteerd. Zo kan er bijvoorbeeld worden gefilterd op producten die kosher, vegetarisch of EKO.

 

Bedrijfsvideo Machandel

Het verhaal van Machandel laat zich het beste vangen in een bedrijfsvideo. We wilden vooral de persoonlijkheid van oprichter Piet Glasbeek goed naar voren laten komen. De stijl van filmen ligt dichtbij het maken van een rapportage. Zodoende krijgt men een uniek inkijkje in het ontstaan van het internationaal actieve conservenbedrijf uit Haulerwijk.

Fotografie

Het concept van Machandel is een goede inspiratiebron voor fotografie. Het werken op het land, het natuurlijke proces en het ambachtelijke karakter vormt een cyclus wat mooi in beeld te brengen is. Als onderdeel van onze full-service-benadering hebben wij meegedraaid in dit proces, van oogst tot en met de verwerking van de grondstoffen en het fysieke eindproduct.

Website beleven?

Je ervaart de website het beste door hem te bezoeken

Bekijk de website