Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

ECOstyle

De kans is groot dat je de producten van ECOstyle wel eens hebt gebruikt. Als koploper in natuurlijke en ecologische producten voor tuin en dier geniet ECOstyle landelijke bekendheid en liggen de producten in winkelketens zoals de Welkoop en tuincentra. Een deel van het assortiment is direct te bestellen in de ECOstyle-webshop. Het online verkoopkanaal werd door Pool Communicatie volledig op de schop genomen. 

Het duurzame karakter van ECOstyle komt ook terug in de bedrijfsvoering. Zo is ECOstyle één van de groenste bedrijven in Oosterwolde en initiatiefnemer van het Ecomunitypark, een uniek ecologisch werklandschap. Het Ecomunitypark is BREEAM Outstanding gecertificeerd: het hoogst haalbare duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. Het magazijn van ECOstyle op het Ecomunitypark is genomineerd voor de internationale BREEAM Awards die op 8 maart worden uitgereikt in het Marriot in Londen. Pool Communicatie verrichtte voor Ecostyle in het kader van deze nominatie de fotografie en videoproductie van de gebouwen.

ECOstyle webshop

De webshop van ECOstyle maakt het mogelijk om producten voor tuin en paard te bestellen. De webshop voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Een mooie klus voor ons. Om een goed beeld te krijgen van de doelgroep, is er gestart met een uitgebreide zoekwoordanalyse. Hierbij hebben we gekeken hoe vaak en waarop men zoekt naar plagen die de producten van ECOstyle aanpakken. Vanuit de zoekwoordanalyse is de sitestructuur bepaald, de kapstok voor alle content. Dit vormde tevens een goed fundament voor de wireframes. De vernieuwde frisse huisstijl vormde de leidraad voor het uiteindelijke ontwerp dat is uitgewerkt in een responsive design.

Belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe webshop is de indeling op basis van de doelgroep en de mogelijkheid om de productinformatie goed te kunnen etaleren. Bijzondere producten zoals aaltjes - micro-organismen die plagen zoals larven op natuurlijke wijze aanpakken - vergen een andere aanpak dan een webshop die schoenen verkoopt. Op de productpagina's is dan ook volop ruimte om meer informatie daarover op te nemen, zoals gebruiksinstructies in tekst en beeld.

Video t.b.v. BREEAM Outstanding nominatie

Hoe kun je een gebouw beter laten zien dan met bewegend beeld? In opdracht van ECOstyle verzorgden we de complete videoproductie. Hiervoor hebben we met een drone gefilmd, interviews gehouden met de ontwikkelaar en de initiatiefnemers van ECOstyle en filmden het gebouw van binnen en van buiten. De visualisatie is uiteindelijk door ons compleet gemonteerd en ondertiteld om de boodschap ook in het Engels over te kunnen brengen.

Fotografie ten behoeve van BREEAM Outstanding nominatie

De fotografie voor ECOstyle draaide vooral om zowel het kantoor als het magazijn goed tot zijn recht te laten komen in beeld. Met deze beelden kan ECOstyle bij BREEAM laten zien hoe het gebouw eruitziet en waar ze aan gedacht hebben bij de ontwikkeling van het gebouw. In de visie van ECOstyle speelt duurzaamheid en ecologie een belangrijke rol.

Website beleven?

Je ervaart de website het beste door hem te bezoeken

Bekijk de website