Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Appelscha De Friese Wouden

We werken bij Pool Communicatie ook regelmatig aan onze eigen websites. Zo onderhouden we bijvoorbeeld Appelscha.nl.

Veel toeristen die aan Friesland denken, zullen denken aan de Friese meren of het Waddengebied. Wij willen, samen met de ondernemers uit de regio Appelscha De Friese Wouden, laten zien dat er meer te beleven valt in Friesland. Het gebied rondom Appelscha De Friese Wouden is een prachtige regio om te komen ontdekken. Met de website Appelscha.nl promoten wij deze regio. Ook hebben we een nieuwe huisstijl ontworpen voor de website. Een groep ondernemers heeft zich bij het platform aangesloten om samen mooie arrangementen samen te stellen voor iedereen die in de regio wil verblijven. Deze arrangementen bieden we aan op Appelscha.nl. We communiceren dit via nieuwsbrieven en social media.

Responsive website

De bestaande website van Appelscha.nl was niet flexibel genoeg om alle content die wij wilden plaatsen, goed te verwerken. Daarom hebben we voor Appelscha.nl een compleet nieuwe website ontwikkeld, die zowel op technisch vlak als met het webdesign weer klaar is voor de toekomst. 

Nieuwe huisstijl Appelscha.nl

Voordat we zijn begonnen met het bouwen van de website, hebben we een compleet nieuwe huisstijl voor Appelscha.nl ontwikkeld. De nieuwe website moest niet alleen informatie bieden over het dorp Appelscha, maar ook over De Friese Wouden: de regio waar je dorpen als Oldeberkoop, Elsloo, Veenhuizen, Diever en Bakkeveen vindt. Dat moest terugkomen in de huisstijl. Daarnaast moet je in de huisstijl terug kunnen zien dat er heel veel te doen is in de regio, op allerlei gebied. Met die gedachte hebben wij het nieuwe logo en de huisstijl ontwikkeld.

Nieuwsbrief voor Appelscha.nl

Appelscha.nl moet het hebben van de communicatie naar potentiële recreanten. Veel van deze geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor onze nieuwsbrief, waarmee wij ze regelmatig op de hoogte houden van nieuwe arrangementen die de ondernemers hebben samengesteld.

Zoekmachine-optimalisatie voor Appelscha.nl

Bij het opzetten van de nieuwe website Appelscha.nl is er goed gekeken naar de inrichting van alle categorieën. Een uitdaging daarbij was om niet alleen het dorp Appelscha in de website te verwerken, maar ook alle omliggende dorpen uit de Friese Wouden. Op de combinaties met die dorpen wil je ook gevonden worden. Daarom hebben wij een zoekwoordonderzoek gedaan en een nieuwe structuur opgezet. Uiteraard hebben we er bij het overgaan naar de nieuwe website voor gezorgd dat de oude pagina's naar de juiste nieuwe varianten werden doorverwezen. 

Social media voor Appelscha.nl

Bij het platform Appelscha De Friese Wouden zijn veel lokale ondernemers betrokken. Zij willen zich graag verenigen en samen mooie arrangementen aanbieden, om meer bezoekers naar de regio te trekken. Dit doen wij onder meer door al deze ondernemers samen te brengen via social media. Zij promoten elkaars nieuws, dat wij met de Facebookpagina van Appelscha.nl ook onder de aandacht brengen. Op deze manier versterken alle ondernemers elkaar.

Promotievideo

Om de mogelijkheden en de schoonheid van Appelscha beter over te brengen op de toekomstige bezoekers hebben wij een video gemaakt waarin duidelijk wordt dat ze Appelscha zeker een keer moeten bezoeken! De video bevat de prachtige natuur in combinatie met alle activiteiten en voorzieningen die te vinden zijn in en rondom Appelscha.

 

Video Opening Bosbergtoren Appelscha

Op 14 oktober 2016 is de nieuwe Bosbergtoren geopend in Appelscha.

Website beleven?

Je ervaart de website het beste door hem te bezoeken

Bekijk de website