Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Zomerse inhakers voor jouw contentmarketing

Geplaatst door Alexander IJbema • 30 jun 2017

Het is eindelijk zomer! Tijd voor lange, heerlijk warme dagen, gezellige avonden op het terras en natuurlijk de zomervakantie. Je zou het misschien niet denken, maar de zomermaanden zijn perfect om mensen te verrassen met verfrissende content. Er gebeurt zoveel om op in te haken met blogs of je social media! Om het je nog wat gemakkelijker te maken, zetten wij in deze blog alvast een paar zomerse momentjes op een rij.

 

Juli: wat vliegt de tijd!

In juli hebben we de eerste helft van het jaar er alweer opzitten. Tijd voor een terugblik, dus! Je bedrijf heeft ongetwijfeld een hoop meegemaakt in de eerste 6 maanden van het jaar. Ben je bijvoorbeeld begonnen aan een nieuw product of dienst, heb je nieuw personeel aangenomen of zijn stagiairs je team komen versterken? Vertel het je klanten en volgers! Benoem ook de minder leuke ervaringen. Het klinkt misschien somber, maar door te laten zien dat het ook met jouw bedrijf niet altijd even goed gaat, creëer je medeleven en betrokkenheid bij je klanten. Natuurlijk sluit je positief af, met je plannen voor de tweede helft van het jaar. Laat die zomer (en de rest van het jaar) vol succes maar komen!

 

Meer bijzondere dagen in juli 2017:

  • 7 juli: Wereld Chocolade Dag
  • 17 juli: Wereld Emoji Dag
  • 30 juli: Internationale Dag van de Vriendschap

 

Augustus: tijd voor vakantiekiekjes

Eind juli en begin augustus start in Nederland de bouwvak. En dat betekent voor veel mensen: op vakantie! Je denkt misschien dat het in die periode niet erg nuttig is om veel aandacht te besteden aan interessante content. Maar het internet is tegenwoordig overal. En vergeet niet dat de zomervakantie een mooie kans biedt om contact te zoeken met je klanten en volgers. Wens ze een fijne vakantie toe via social media of je nieuwsbrief. Laat ze weten welke van jouw producten nog wel eens goed van pas kunnen komen tijdens de vakantie. Op 19 augustus is het daarnaast de internationale dag van de fotografie: een perfecte reden om je klanten (als wedstrijd) naar hun leukste, grappigste of origineelste vakantiekiekjes te vragen!

 

Meer bijzondere dagen in augustus 2017:

  • 4 augustus: Internationale Bierdag
  • 12 augustus: Internationale Dag van de Jeugd
  • 17 augustus: Sint-Juttemis

 

September: back to work

De laatste maand van de zomer breekt (zoals altijd te snel) weer aan. Je klanten komen terug van vakantie, de scholen beginnen weer en langzaamaan komt iedereen weer in zijn work mode. Tijd om je volgers op te fleuren met leuke content! Benieuwd waar je zoal op kunt inhaken? De eerste dinsdag van de maand is het Duurzame Dinsdag en worden duurzame ideeën en initiatieven vanuit de hele Nederlandse samenleving besproken in politiek Den Haag. Wat doe jij om je bedrijf duurzamer te maken? Laat het zien of vertel het! Of go red op Dress Red Day: de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Laat zien hoe jouw bedrijf hieraan meedoet en post een leuke foto van je in rood geklede team.

 

Meer bijzondere dagen in september 2017:

  • 8 september: Nationale Koffiedag
  • 13 september: Dag van het Positief Denken
  • 19 september: Prinsjesdag

 

Pool Communicatie helpt je graag op weg

Wil je weten wat je kunt doen om ook na de zomer je klanten aan te spreken met interessante content? Wij zijn gespecialiseerd in contentmarketing en helpen je graag een handje! Stuur ons een mailtje of bel ons, dan bespreken we de mogelijkheden.