Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Virtuele tours door je bedrijf met Google Bedrijfsfotografie

Geplaatst door Koen Frieling • 1 mei 2017

Wist je dat bijna de helft van je klanten diensten zoals Google Maps gebruikt om je te vinden? Onderzoek naar bedrijfsvermeldingen toont aan dat wanneer je goede foto’s gebruikt van je  bedrijf, de kans op een bezoek aanzienlijk wordt vergroot. Deze kans kun je verder vergroten met een virtuele rondleiding van je bedrijf. Wat dit inhoudt en waarom je dit zou moeten inzetten leggen we je graag uit.

Drie redenen waarom jij Google Bedrijfsfotografie zou moeten inzetten:

  1. Verlaag de drempel en wek vertrouwen
  2. Verhoog de zichtbaarheid in Google
  3. Maak kopers van kijkers

 

1. Drempelverlagend effect

Niemand loopt graag een lege winkel binnen omdat je weet dat je dan door drie verkopers tegelijk besprongen wordt. De kans is groot dat je die winkel voorbij loopt, terwijl je eigenlijk alleen even wilde rondkijken. Dit geldt ook voor je bedrijfsvermelding. Vaak willen je klanten eerst kijken voordat ze iets gaan kopen. Ook willen ze eerst bevestiging dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voordat ze contact opnemen. Met een virtuele tour door je bedrijf of winkel geef je jouw klanten al een mooie sneak preview. Men krijgt een indruk van je assortiment, winkeloppervlakte en de sfeer. Niet alleen werkt dit drempelverlagend, het wekt ook nog eens extra vertrouwen dat je als ondernemer je bedrijf (en de klant) serieus neemt.

2. Betere zichtbaarheid in Google

Het gebruik van Google Bedrijfsfotografie is niet alleen een pluspunt voor bezoekers. Deelname aan Google Bedrijfsfotografie leidt ook nog eens tot een prominentere aanwezigheid in de zoekresultaten van Google. Je virtuele bedrijfstour is zichtbaar in de resultaten van zoekmachines, Google Maps, Google+ en kan ook geïntegreerd worden op je eigen website. Goede fotografie van de binnen- en buitenkant van je bedrijf telt dus niet alleen mee voor je klanten, maar ook voor je SEO.

3. Maak kopers van kijkers

Neem twijfel weg bij potentiële klanten en laat zien waarom ze juist bij jou moeten zijn. Wanneer je een restaurant hebt kan men al even sfeer proeven en haast alvast een plekje uitzoeken. Maar het heeft voor alle bedrijven een positieve impact. Wat dacht je van een rondleiding door je winkel, kantoorpand of productiehal. Laat zien wie je bent en wat je doet om een kijker te stimuleren contact met je op te nemen.

Pool Communicatie is Trusted Photographer

Google Bedrijfsfotografie werkt precies hetzelfde als Google Streetview. Gebruikers kunnen 360 graden rondkijken en virtueel door je bedrijf lopen. Uiteraard alleen de gedeelten waar de camera de beelden heeft vastgelegd. Niet elke fotograaf kan zomaar een virtuele tour aanleveren bij Google. Voor het maken én accepteren van de 360 graden foto’s worden alleen zogeheten Trusted Photographers ingezet. Pool Communicatie is een ‘Trusted Photographer’.

Meer weten over Google Bedrijfsfotografie of een afspraak maken? Neem contact op voor de mogelijkheden. Wij helpen je graag om de uitstraling van je bedrijf net dat beetje extra te geven.