Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Videomarketing: wel of niet doen?

Geplaatst door Kelly Peters • 31 aug 2017

Videomarketing wordt ook wel 'de contentmarketing van de toekomst' genoemd. Maar deze zogeheten toekomst is feitelijk al een tijdje aan de gang. De verwachting is echter dat over twee jaar ruim 80 procent van het internetverkeer uit online video zal bestaan. Nieuwe vormen van video schieten dan ook als paddestoelen uit de grond: denk maar eens aan de korte social video's, de live streaming en de 360 graden virtual reality filmpjes die je nu overal ziet. Maar wat zijn nou precies de voordelen van videomarketing? En hoe gebruik je het voor jouw eigen organisatie? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan! In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten weten over videomarketing.

 

De voordelen van videocontent

Wat nou de voordelen zijn van videomarketing? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet:

Klanten kijken liever dan dat ze lezen

Uit onderzoek is gebleken dat klanten vier keer liever naar een video over een product of dienst kijken, dan dat ze er iets over lezen. Grote kans dat jouw (potentiële) doelgroep dit ook zo ervaart.

Videocontent wordt beter onthouden

De inhoud van een online video wordt beter onthouden door de consument dan de inhoud van een tekst. Uit de statistieken is gebleken dat drie dagen na het kijken van een video zo'n 60% van de kijkers nog wist waar de video over ging. Deze kijkers moesten ook een tekst lezen: slechts 10% van de lezers kon na drie dagen vertellen waar de gelezen tekst over ging.

Google is gek op online video's

Google’s YouTube laat een duidelijke voorkeur zien voor online video's. Youtube-video's worden altijd hoog op de zoekresultatenpagina weergegeven. Met behulp van videocontent kun je er dus voor zorgen dat jij beter in Google gevonden wordt. Hiermee zal je meer bezoekers trekken naar je website.

Beeld spreekt voor zichzelf

Het spreekwoord is niet voor niets: 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden'. Wil je ingewikkelde diensten of producten uitleggen? Doe dit met videocontent: zo scoor je goed op gebruiksvriendelijkheid. Een goed voorbeeld van video’s die processen of diensten uitleggen zijn animaties.

Online video is geschikt voor mobiel én zorgt voor interactie

Het online bezoek via mobiel blijft stijgen. Daarom is het belangrijk dat jij jouw content mobielvriendelijk maakt. Dit kun je doen door teksten in te korten, maar ook door meer gebruik te maken van online video's. Video's kijken op een mobiel apparaat gaat namelijk erg makkelijk. Daarnaast zorgt het voor een afwisseling en toevoeging aan alle geschreven content op je website. Het inspireert én motiveert. Iets wat moeilijker te realiseren is met tekst alleen.

Video laat zien wie je bent

Mensen zijn gek op verhalen. Met behulp van video kun je goed laten zien wie je bent. Geef een kijkje achter de schermen aan jouw (potentiële) klant. Dit zal leiden tot meer interactie. Video's zijn namelijk ook nog eens makkelijk deelbaar: zo heb je dus de kans om veel mensen te bereiken.

 

Gebruik videomarketing voor jouw bedrijf

  • Video is, zoals je hebt kunnen lezen, een krachtig marketinginstrument. Maar hoe gebruik je het op de juiste manier voor jouw bedrijf?
  • Zorg dat de inhoud van je video's aansluit bij je doelgroep. Dit betekent dat je niet alleen moet bedenken wat jij zou willen laten zien, maar juist vooral wat jouw (potentiële) klant interessant vindt. Zorg dat je kennis hebt van je publiek en ontwikkel een strategie. Bedenk hierbij ook hoe je de content bij je publiek krijgt. Voor sommige bedrijven is een medium als Facebook beter geschikt dan bijvoorbeeld Twitter.
  • Tegenwoordig hoeft video geen professionele productie meer te zijn. Veel mensen maken gebruik van de camera op hun smartphone. Denk bijvoorbeeld aan Facebook Live, Instastories en Snapchat. Laat vooral ook jezelf als eigenaar en je medewerkers zien. Dit is alleen maar goed! Dit komt namelijk op bezoekers betrouwbaar over en maakt je als bedrijf 'echt'. Kortom: geef mensen een kijkje achter de schermen en vertel jouw verhaal.
  • Maak je film, in de meeste gevallen, juist niét zelf. Zelfgemaakte video’s kunnen interessant zijn voor je publiek en zorgen voor interactie. Maar wil je een mooie video laten zien? Dan is het belangrijk dat het beeld niet schokkerig is en dat het geluid goed verstaanbaar is. Dit geeft een professionele indruk, wat ook weer in positieve zin afstraalt op je organisatie.
  • Wees creatief. Neem de tijd om te experimenteren en ontdek wat voor jouw doelgroep het beste werkt. Denk niet in blokkades en drempels maar probeer het gewoon uit!

 

Benieuwd hoe videocontent eruit kan zien? Bekijk ons voorbeeld voor Appelscha.nl

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over videomarketing? Of wil jij iets laten filmen? Bij Pool Communicatie werken experts die jou graag verder helpen! Stuur een mailtje of bel ons, dan bespreken we graag samen met jou de mogelijkheden.