Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Update: ECOstyle wint BREAAM Award voor magazijnpand

Geplaatst door Daan Pool • 4 apr 2016

Een tijdje geleden schreven we over een inspiratievolle klus: binnen twee weken fotografie verzorgen, een bedrijfspand filmen en alles wat daar bij komt kijken voor onze opdrachtgever ECOstyle. Maar het was voor een goed doel: het magazijn van ECOstyle was namelijk genomineerd voor de BREEAM Award, een prestigieuze prijs voor duurzame gebouwen. Op 8 maart werd bekend dat ECOstyle in Londen de BREEAM Award heeft gewonnen!

Wat houdt de award in?

BREEAM is een organisatie dat onder andere keurmerken uitgeeft aan duurzame bedrijven. Ieder jaar deelt de organisatie BREEAM awards uit voor duurzame gebouwen. Het magazijn van ECOstyle was genomineerd in de categorie 'Industrial Buildings'. Andere Nederlandse inzendingen waren bijvoorbeeld Deloitte, ABN Amro en panden waar Bentley en Tesla huizen. Zij waren genomineerd in categorieën als 'Offices - New' en 'Offices - In use'. In de categorie 'Industrial' waren onder andere bedrijvenparken en fabrieken uit Engeland genomineerd. Het magazijn van ECOstyle heeft al deze gebouwen achter zich gelaten. Een indrukwekkende prestatie!

Uniek magazijn

Het magazijn van ECOstyle is uniek op vele manieren: een energieneutraal concept, het toepassen van aardwarmte en het gebruik van zeer duurzame materialen. Het magazijn is gesitueerd op het Ecomunitypark, een prachtig, duurzaam bedrijventerrein aan de rand van Oosterwolde dat in overeenstemming met de natuur is gebouwd.

Bij deze feliciteren wij ECOstyle dan ook van harte met deze prachtige prijs!

Bekijk het gebouw zelf!


Lees hieronder het blog over de nominatie:

 

Duurzame nominatie voor ECOstyle

Binnen twee weken fotografie verzorgen, een bedrijfspand filmen, interviews houden, editten, ondertitelen en fotografie verzorgen. Dat is een behoorlijk uitdagende klus. Toch waren we behoorlijk enthousiast, bijna net zo enthousiast als ECOstyle, onze opdrachtgever. Het magazijn van ECOstyle is namelijk niet zomaar een bedrijfspand, maar een uniek gebouw. Die uitdaging zagen wij wel zitten.

Samen met collega cameraman Koen hebben we hard gewerkt om op tijd een goede video en mooie foto's af te leveren. Het decor was het Ecomunitypark in Oosterwolde, een ecologisch werklandschap. Hier staat zowel het magazijn als het kantoor van ECOstyle, dat tevens initiatiefnemer was in de totstandkoming van het Ecomunitypark. Het park fungeert als duurzaam bedrijventerrein dat meer teruggeeft aan de natuur dan dat het neemt. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen die meer zonne-energie opwekken dan het gebouw verbruikt. Dat is pas duurzaam. Het Ecomunitypark is een prachtig initiatief dat hopelijk snel uitgebreid kan worden. Het Ecomunitypark wordt ook wel het werklandschap van de toekomst genoemd. Dat wekt inspiratie op. Uniek aan de nieuwbouw van ECOstyle zijn onder andere het energieneutraal concept, het toepassen van aardwarmte en de toepassing van zeer duurzame materialen.

 

Eén met de natuur

Voor het filmen van dit bijzondere gebouw vonden we het belangrijk om de drie belangrijkste facetten mee te nemen waaraan gedacht is tijdens de bouw: veiligheid, duurzaamheid en de gezondheid van de medewerkers van ECOstyle. Deze drie punten vormden samen het uitgangspunt bij het ontwerpen en bouwen van het kantoor. Een ander belangrijk architectonisch punt was dat het gebouw één is met de natuur. Om dat mooi in beeld te brengen hebben we luchtopnames gemaakt met onze drone. Met deze drone kunnen we het gebouw vanuit een bijzonder perspectief laten zien. Zo worden belangrijke aspecten als vorm, kleur en functie heel duidelijk.

Resultaat


Het resultaat? Een prachtige film waarin de visie van de frontmannen van ECOstyle duidelijk uiteen wordt gezet en geïllustreerd aan de hand van de toelichting van de ontwikkelaar en natuurlijk aan de hand van het gebouw zelf. ECOstyle kan de video en foto's gebruiken voor duurzaamheidsorganisatie BREEAM. ECOstyle is namelijk genomineerd voor de BREEAM Award, een prestigieuze prijs voor duurzame gebouwen. Pool Communicatie wenst ECOstyle succes tijdens de uitreiking van de BREEAM Awards op 8 maart in Londen!

Bekijk zelf het eindresultaat!