Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Pool op pad voor het Koploper Project 2014

Geplaatst door Daan Pool • 27 okt 2014

De afgelopen weken stonden bij Pool Communicatie in het teken van zonnepanelen, ledverlichting, energie besparen, afval scheiden: kortom, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn namelijk voor de Gemeente Ooststellingwerf op pad geweest om video’s te maken voor het Koploper Project: duurzaam ondernemen voor mkb’ers.

Het project

Het Koploper Project is in 2010 opgestart om kleine ondernemers te ondersteunen met het verbeteren van hun bedrijfsvoering op het gebied van duurzaamheid en mvo. Inmiddels doen verschillende Friese gemeenten mee, waaronder Ooststellingwerf. Kleine bedrijven worden zich steeds bewuster van hun invloed op het milieu. Daarnaast letten gemeentes en provincies er bij hun aanbestedingen steeds meer op dat een bedrijf duurzaam werkt.

Het project helpt ondernemers met een praktische aanpak om snelle resultaten te behalen. Er wordt bij ieder bedrijf een video gemaakt, die de bedrijven kunnen gebruiken op hun website en social media-kanalen. Op die manier kunnen ze aantonen dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zonnepanelen

 

Oogsten

 

Over zonnepanelen vliegen

Dit jaar doen zeven bedrijven uit Ooststellingwerf, afkomstig uit allerlei verschillende branches, mee aan het project. Van een veehouderij en een tandarts tot een installatiebedrijf en een camping.

De interviews met de deelnemers zijn het belangrijkste onderdeel van de video’s. Natuurlijk wil je ook een goed beeld geven van het bedrijf en de dagelijkse gang van zaken vastleggen. Kortom: met de voeten in de modder, een ritje maken op de tractor, een kijkje nemen in de stal, klimmen in het klimbos, verdwalen in een maïsdoolhof, met een CAD/CAM een tandprothese slijpen en met een drone opnames maken van een grote rij zonnepanelen. We hebben heel wat beleefd!

Het is ontzettend leuk om bij mede-ondernemers uit de regio een kijkje in de keuken te krijgen om te zien wat zij aan duurzaamheid en mvo doen binnen hun onderneming. Een leuke bijkomstigheid van het maken van deze video’s is dat wij er zelf ook heel wat van hebben opgestoken!

Video bekijken?

Ben je benieuwd naar de video? Op woensdag 29 oktober wordt de compilatievideo van het Koploper Project Ooststellingwerf 2014 gepresenteerd in Hotel de Zon in Oosterwolde, om 20.00 uur. Natuurlijk moet de video tot die tijd nog een verrassing blijven, maar donderdagochtend kun jij hem direct op onze website en in dit blog bekijken. Pool werkt ondertussen snel door aan alle individuele video’s die de bedrijven kunnen gebruiken op hun eigen website en social media-kanalen.

Update: 

De bijeenkomst van alle koplopers 2014 was een groot succes. Op woensdagavond 29 oktober kwamen de deelnemers bij elkaar en werd is De Samenwerking BV, vertegenwoordigd door Jan Roelof Betten, door de jury uitgroepen tot winnaar. Op de avond zelf werd er ook nog door de aanwezigen gestemd en die publieksprijs ging naar Veehouderij de Wit. Alle aanwezigen namen ook deel aan een Ren je Rot-spel met multiple choice-vragen over duurzaamheid. Tot slot werden de nieuwe koplopers voor 2015 gepresenteerd. De video gemaakt door Pool Communicatie, die op de avond zeer positief ontvangen werd, is bovenaan in dit blog te bekijken!

Koplopers van Ooststellingwerf 2014

Tandartspraktijk Adding

Oosterwolde
Rob & Nynke Adding

Rob Adding


Appelscha Outdoor

Appelscha
Jan de Roos

Jan de Roos


Minicamping d'Elf Ieken

Elsloo
Henk Eggen

Henk Eggen


Veehouderij de Wit

Oldeberkoop
Wienand de Wit

Wienand de Wit


Schilderbedrijf Hofstra

Haulerwijk
Kees Hofstra

Kees Hofstra


De Samenwerking BV

Elsloo
Jan Roelof Betten

Jan Roelof Betten


Installatiebedrijf de Haan

Oosterwolde
Henri Wielaert

Henri Wielaert