Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Opnieuw op pad voor Koplopers

Geplaatst door Daan Pool • 2 apr 2016

We hebben weer een leuke klus achter de rug! Wij mochten weer pad om video’s te maken van alle deelnemende bedrijven aan het Koploperproject van de gemeente Ooststellingwerf. Dit jaar is EK Gordijnen Atelier is uitgeroepen tot Koploper van het jaar.
 

Duurzaam ondernemen 

Duurzaam ondernemen, dat is niet alleen voor de grote bedrijven weggelegd. Ook mkb’ers kunnen hun steentje bijdragen aan duurzaamheid. Dat kan bijvoorbeeld met het Koploperproject: duurzaam ondernemen voor mkb’ers. Het Koploperproject helpt mkb’ers in één jaar tijd duurzamer ondernemen. Dat we in Ooststellingwerf heel wat Koplopers hebben rondlopen is wel duidelijk. We zijn bij 8 bedrijven langs geweest om te filmen.
 

Met de laarzen in de modder

Een kijkje achter de schermen is ontzettend leuk om te filmen, al helemaal als het gaat om collega-ondernemers uit de regio. We mogen niet alleen even binnenkijken, maar krijgen ook een goed beeld van wat zij doen aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een inspirerende klus! Om de dagelijkse gang van zaken goed in beeld te brengen, moeten we natuurlijk met de laarzen in de modder. Zo stonden we bijvoorbeeld te filmen tussen de stoffen bij EK Gordijnen Atelier, midden in de kazen bij Eisenga Kaas en voorin in de touringcar bij een Coulant Touring. Het is verbazingwekkend waar je terecht komt en wat je allemaal kunt doen om groen te ondernemen. Een echte uitdaging om vast te leggen in mooie beelden.
 

We steken er zelf nog wat van op

De video’s zijn bedoeld om door de ondernemers te gebruiken op hun website en social media kanalen. Op die manier kunnen ze aantonen dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar hebben wij zelf ook nog heel wat door opgestoken! Het belangrijkste onderdeel van de video’s zijn de interviews met de deelnemers. Ondernemers kunnen door de interviews hun verhaal vertellen en een eigen kijk geven op hun bedrijfsvoering. Dat geeft een mooie aanvulling op de beelden. Bekijk het eindresultaat in deze compilatievideo:

 

Alle deelnemers op een rij

Coulant Touring

Pieter Oosterveld

 

Dorpshuis Makkinga

Folkert Bouma & Arend Dijkstra

 

Ecowoods

Wim van den Ham

 

Eisenga Kaas

Henk Eisinga

 

EK Gordijnen Atelier

Frouwkje Ekhart-Trul & Lies Ekhart

 

Lakenvelderkoeien lease

Arie den Blanker

 

Spits BV

Kees van der Graaf

 

Vogelzang Tent & Horecaverhuur

Simon Vogelzang