Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Nieuwe uitzichten verkennen met een drone

Geplaatst door Daan Pool • 23 jun 2016

Filmen met een drone, dat leidt tot nieuwe mogelijkheden. Unieke plekken zijn ineens een stuk bereikbaarder en dat levert bijzondere beelden op. Wij gaan daarom ook graag op pad met onze drone. Gisteren is onze cameraman Koen op stap geweest in Appelscha. 

Hier wordt namelijk een fantastische nieuwe uitkijktoren gebouwd. Met onze drone kunnen we alvast het uitzicht van de nieuwe toren verkennen. Koen heeft de drone tot ongeveer dezelfde hoogte laten stijgen als het toppunt van de nieuwe toren en dat levert het volgende uitzicht op: 

Vergezichten bewonderen

De nieuwe uitkijktoren geldt als vervanging van de oude Bosbergtoren die in maart 2016 gesloopt is. De nieuwe toren wordt ongeveer 35 meter hoog, dat is ruim twee keer hoger dan de oude uitkijktoren. Dat was ook nodig, want de kruinen van de omliggende bomen belemmerden het uitzicht. Met de nieuwe hoogte krijgen bezoekers een geweldig uitzicht.

 

Afbeelding: Frans Beune Landschap en Stedenbouw 

Bij helder weer is het mogelijk om zelfs Leeuwarden, Groningen en Coevorden te zien liggen. Hiervoor zijn drie speciale glasbalkons ingericht. Met de drone hebben we helaas de drie steden niet gespot, maar het levert wel prachtige beelden op. De nieuwe Bosbergtoren moet in augustus klaar zijn. Dan kan iedereen de toren op en het prachtige uitzicht met eigen ogen bewonderen.

 

Drones leveren een uniek resultaat

Wij zetten vaker drones in om prachtige omgevingen vast te leggen. Bijvoorbeeld het natuurgebied rondom Appelscha. Dankzij de drone is het mogelijk om unieke beelden te schieten en zo een mooi resultaat op te leveren.

Daarnaast is Koen al eerder in dit prachtige gebied geweest om met de drone te filmen. Niet voor een prachtige film, maar om te kijken wat de ideale locatie is voor een andere uitkijktoren. Een drone heeft dus diverse toepassingmogelijkheden. 

Meer mogelijkheden

Zie jij ook kansen om een drone te gebruiken in een bedrijsvideo of ander filmmateriaal? Of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op!