Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Mobielvriendelijke websites worden nóg belangrijker

Geplaatst door • 25 apr 2016

Is jouw website al geschikt voor mobiele weergave? Nee? Dan is dit hét moment om daar iets aan te doen. Google gaat namelijk in mei nog verder uitbreiden wat ze vorig jaar al hebben veranderd: mobielvriendelijke websites hoger plaatsen in de zoekresultaten bij mobiele zoekopdrachten. Voorkom dat je ondergesneeuwd raakt en optimaliseer nu je website.

Aan de top in de mobiele zoekresultaten van Google

"Gebruikt iemand Google op een mobiel apparaat? Dan plaatsen wij mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten." Dat is de gedachtegang van Google. Met een nieuwe update in mei maken ze mobielvriendelijkheid nog belangrijker. In april 2015 is Google al begonnen mobielvriendelijkheid als vereiste factor mee te nemen in de volgorde van zoekresultaten. Eigenlijk heel logisch. Als iemand zoekt op een mobiel apparaat wil hij natuurlijk op een overzichtelijke website terechtkomen. Als deze website niet overzichtelijk is, zal deze bezoeker gauw vertrekken.

Een mobielvriendelijke website gebruikt een responsive design. Dat betekent dat de website meeschaalt aan de hand van het apparaat waarop de website wordt bekeken. De inhoud past in dat geval altijd perfect op het scherm. Dus of je de website nu op een smartphone, tablet of desktop bekijkt, de website is altijd goed leesbaar en gebruiksvriendelijk.

Mis nooit meer een mobiele bezoeker

Meer dan de helft van alle websitebezoeken komt van mobiel verkeer. 's Ochtends bij het ontbijt, tijdens het wachten op de trein, even snel in de pauze en 's avonds voor het slapengaan. Wie kijkt er tijdens deze momenten niet op zijn smartphone? Daarom is het des te belangrijker dat jouw website geoptimaliseerd is voor de weergave op mobiele telefoons en tablets. Al helemaal met de nieuwe update van Google. Zolang jouw website niet responsive is, zul je veel bezoekers mislopen. Dat is natuurlijk zonde.

Check jouw website

Is jouw website al geoptimaliseerd voor mobiele apparaten? Dan verandert er voor jou niets. Heb je dit nog niet gedaan? Of weet je het niet zeker? Dan kan Google je helpen dit te controleren.

 

Test via Google

Je kunt eenvoudig checken of je website geschikt is via deze test. Je kunt per pagina de URL invoeren. Met deze test wordt de URL geanalyseerd en vervolgens wordt gemeld of de pagina een mobielvriendelijk ontwerp heeft. Zo weet je welke pagina wel en welke pagina niet aangepast moet worden.

Google Search Console

Een andere manier om het te controleren is via Google Search Console. Hiervoor moet je wel al een account hebben. Je kunt dan je property selecteren. Aan de hand van een rapport zie je niet alleen welke pagina's je moet veranderen, maar ook wat je moet veranderen.

 

Met de mobielvriendelijke test en Google Search Console weet je precies welke pagina's klaar zijn voor mobiele apparaten, welke juist niet en wat je eraan kunt doen.

 

Maak je website responsive

Is je website volgens de testen nog niet (helemaal) responsive? Dan is het tijd om je website te optimaliseren. Hiervoor kun je de hulp van Google inschakelen. Via deze website geeft Google je alle informatie over hoe jij jouw website kunt verbeteren voor mobiele apparaten. Of je nu net begint of al een expert bent, met die tool vind je een uitgebreide hoeveelheid informatie om een gebruiksvriendelijke site voor je mobiele bezoekers te maken.

Wij helpen je verder

Kom je er niet uit of leg je liever de optimalisatie in professionele handen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ruime ervaring in het maken van websites met een responsive design.