Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Kom stage lopen bij Pool Communicatie!

Geplaatst door Kelly Peters • 10 jun 2015

Mijn naam is Kelly Peters, ik ben derdejaars student Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij Pool Communicatie op de afdeling Online Marketing. Ben je benieuwd naar hoe ik dit heb ervaren? En denk je er over om stage te gaan lopen bij Pool Communicatie? Lees dan deze blog!

In februari dit jaar ben ik hier begonnen met mijn stageperiode. Tot op dat moment wist ik nog niet veel van online marketing af. Ik wist dat ik van schrijven hield en ik wist de basis van marketing, maar daar is alles ook mee gezegd.

Zoekmachinevriendelijke teksten schrijven

Maaike Lohuis, mijn praktijkbegeleider, heeft mij in de 6 maanden dat ik hier nu zit ontzettend veel geleerd op het gebied van online marketing. Dit varieert van zoekmachinevriendelijke teksten schrijven tot het schrijven van betaalde advertenties voor Google. Ook heeft zij mij alles uitgelegd over het schrijven en plaatsen van linkbuildingteksten. Daarnaast heb ik leren werken met een CMS (het eigen CMS van CMSBlocks) zodat ik kon helpen met het onderhouden van websites. Natuurlijk bestaat de functie niet alleen maar uit achter de computer zitten. Maaike heeft regelmatig overleg met klanten. Tijdens zo’n overleg wordt de websitestructuur overlegd, de termen waarop de klant gevonden wil worden in Google en nog veel meer. Hier mocht ik regelmatig bij zitten: heel interessant!

Zoals je leest heb ik tijdens mijn stageperiode veel dingen geleerd die ik op mijn opleiding niet had kunnen leren. Dit alleen al maakt deze stageplek zeker de moeite waard.

Samenwerken met andere stagiairs

Bij Pool Communicatie hebben ze vaak meerdere stagiairs voor verschillende vakgebieden. Als stagiairs werk je veel samen. Dit is hartstikke leuk, want van elkaar kun je veel leren! Voor september 2015 zoekt Pool Communicatie nog een stagiair Grafisch Design, Webdesign en Webdevelopment.

Word onze nieuwe stagiair Online Marketing

Ben jij creatief? En wil jij leren hoe je boeiende teksten kunt schrijven? Pool Communicatie zoekt voor september 2015 een nieuwe stagiair op de afdeling Online Marketing. Reageer op de vacature en wie weet loop jij straks stage bij dit leuke bedrijf!