Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Je website configureren voor AVG

Geplaatst door Ninke van der Veen • 25 mei 2018

Met ons CMS stel je eenvoudig alle zaken omtrent AVG in. Je kunt bijvoorbeeld pagina's aanmaken en wijden aan je privacy statement en cookies. Waar je deze handige functies kunt vinden, leggen we uit in dit blog.

Een privacy verklaring en de algemene voorwaarden (idealiter samen met je jurist opgesteld) wil je natuurlijk laten zien op je website, zodat klanten ze snel kunnen vinden. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden.  Deze mogelijkheden zijn deels afhankelijk van de indeling van de template van je website.

Privacy verklaring

De privacy statement kun je op verschillende manieren op je website plaatsen. Je kunt een pagina maken en deze vullen met de tekst van de statement. Je kunt ook een PDF van de privacy statement uploaden naar de server en deze op een pagina plaatsen.

Wanneer je een privacy pagina of document hebt geplaatst, kun je hier naar toe linken door deze in een menu te vermelden. Op de meeste websites wordt dit in het footermenu geplaatst - dat is het menu onderaan de website.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden moeten als PDF aangeleverd worden. Ook dit document kun je in het footermenu linken.

Als je een webhop hebt, worden de algemene voorwaarden ook nog eens vermeld bij de checkout. Deze kun je uploaden in de configuratie.
Ga naar Configuratie -> Website instellingen -> Gegevens
In dit formulier kun je de algemene voorwaarden uploaden en direct koppelen aan de checkoutpagina.