Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Hoi, mijn naam is Laura, aangenaam kennis te maken!

Geplaatst door • 1 nov 2016

Een paar jaar geleden begon het allemaal voor mij: de ontdekking van de wereld van Interaction en Experience Design. Vanaf dat moment is alles op zijn plek gevallen en besefte ik: dit wil ik doen! 

Sindsdien ben ik er dan ook vol voor gegaan. Een studie Communicatie en Multimedia Design, werken bij Concept7, om vervolgens m’n koffers te pakken en een master Interactive Media Design in Stockholm te studeren. Zweden beviel zo goed, dat ik ben blijven plakken en daar twee jaar als Interaction Designer gewerkt heb voor onder andere grote klanten als Nike en Electrolux. Een van de leukste projecten die me is bijgebleven, is echter toch voor een andere klant: de Persgroep! Samen met een grafische designer hebben we een vakantiequiz gemaakt, waar de deelnemers leuke prijzen konden winnen. Een kleiner project, maar hartstikke leuk om met een Nederlandse klant te werken en samen iets creatiefs neer te zetten. 

Al met al was dit echt een enorm toffe tijd, met heel veel leuke en leerzame ervaringen. En toch, na drie jaar Zweden begon het te kriebelen om weer terug te keren naar Nederland. Terug bij familie, vrienden, en nieuwe uitdagingen. Een van die uitdagingen is hier bij Pool Communicatie: ik zal hier aan de slag gaan als Interaction Designer. Zoals een architect een blauwprint maakt voor een huis, zo maak ik prototypes voor digitale producten. Ik zorg ervoor dat de gebruikers kunnen vinden wat ze zoeken, en gemakkelijk door de website, webshop, app of ander digitaal product kunnen browsen. Ik richt me hier vooral op de eindgebruikers, en vind het belangrijk dat iedereen het product kan gebruiken: ook de mensen die vrijwel nooit een computer gebruiken. 

Ik kijk erg uit naar de komende tijd, en ben benieuwd wat er hier allemaal op mijn pad zal gaan komen!