Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Het belang van een responsive website

Geplaatst door • 15 feb 2015

Heb jij een tablet of smartphone en ben je daarmee regelmatig op internet te vinden? Dan heb je vast wel eens gemerkt dat sommige websites wat minder of juist heel goed werken. Of misschien heb je zelf een website of webshop die op de smartphone of tablet aan verbetering toe is. Dan is een responsive website de oplossing: een website die meeschaalt op ieder apparaat en dus overal goed te gebruiken is.

Onderzoek

De noodzaak van een goede responsive website wordt steeds duidelijker. Deze week publiceerde Google een onderzoek naar het internetgebruik in verschillende landen. De belangrijkste bevindingen daaruit waren dat maar liefst 84% van de Nederlanders dagelijks online is. En dat doen ze via 3,6 verschillende apparaten, bijvoorbeeld de smartphone, laptop, tablet of desktop. Zo'n 65% van de Nederlanders koopt minimaal één keer per maand iets online. 

Nederlanders voorlopers internetgebruik

Als je deze cijfers vergelijkt met andere landen, is Nederland daarin een van de voorlopers. Zo is 74% van Duitsland en Frankrijk dagelijks online en gebruiken ze in die landen gemiddeld 2,4 verschillende apparaten. Hier vind je nog een extra analyse van het onderzoek via Tweakers.net.

Wat is de conclusie?

De conclusie die je uit dit onderzoek kunt trekken, is dat het steeds belangrijker wordt om op ieder apparaat met je website aanwezig te zijn. Dat doe je bijvoorbeeld door effectief te adverteren op verschillende apparaten en natuurlijk door een goede organische positie in de zoekmachine. Pool Communicatie kan je hiermee van dienst zijn.

Maar je wilt ook op ieder apparaat een goed werkende website kunnen tonen en daar heb je een goed responsive design voor nodig. Wil jij meer informatie over het CMS dat wij hiervoor kunnen aanbieden? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Om een indruk te krijgen, bekijk je alvast de onderstaande video.