Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Even voorstellen: Robin Berendsen

Geplaatst door Robin Berendsen • 20 feb 2017

Mijn naam is Robin Berendsen, 18 jaar, een gedreven werker en ik hou ontzettend van een uitdaging. Daarnaast ben ik een echte teamspeler, heb ik een enorme passie voor sport en vormgeving en ben ik sinds kort stagiair bij Pool Communicatie. Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest om verhalen uit te beelden. Neem bijvoorbeeld de speelgoedautootjes: ik was altijd bezig om scenario’s te bedenken en deze te vertalen naar beelden. Het moest voor mij zo realistisch mogelijk. Vandaag de dag ben ik daar nog steeds mee bezig, maar beeld ik de realistische scenario’s tegenwoordig uit via media-uitingen. Drie jaar geleden zag mijn toekomst er heel anders uit. Ik was destijds keeper van het Nederlands zaalvoetbalteam voor jongens onder de 17 jaar en zat in klas 4 van de Havo. Ik behaalde mijn doelen door keihard te werken, maar bovendien door er plezier in te hebben! Na een geweldig jaar te hebben gehad bij het Nederlands team legde ik mijn focus op school. Ik heb altijd al een passie gehad voor vormgeven en was ook vaak aan het tekenen. Aangezien Havo 4 voor mij geen succes was, besloot ik de opleiding Mediavormgeving aan het Friesland College te volgen.

Al snel kwam ik erachter dat ik het tof vind om ideeën te bedenken achter een verhaal om zodoende de vertaalslag te maken in een ontwerp. Dit heeft zich nu vertaald naar video, animatie en grafisch ontwerp. Ik zit nu in het derde en tevens laatste jaar van mijn opleiding en werk als animator en grafisch vormgever bij een internetbureau in Joure. In de aankomende tijd als stagiair bij Pool Communicatie hoop ik te leren om te gaan met de verschillende verantwoordelijkheden in mijn toekomstig vakgebied. Het lijkt mij een leuke uitdaging om een proces omtrent het vertellen van gevoelens in een verhaal (emotiontelling) in kaart te brengen, om zo de emotie van de ondernemer te kunnen interpreteren in een concept. Verder ga ik bezig met cameratechnieken en zal ik video’s en animaties gaan produceren.

Bij Pool Communicatie ga ik de uitdaging aan om het beste in mezelf naar boven te halen en mij steeds meer te ontwikkelen tot een allround mediavormgever. Mijn ideale toekomstbeeld is om de rol te vervullen van Artdirector bij een internationale onderneming.