Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Even voorstellen: Maikel Rekers

Geplaatst door • 15 dec 2016

Hallo, ik ben Maikel Rekers, 33 jaar, 2 jaar getrouwd met mijn vrouw Susanne en we hebben samen een lieve zoon Mees van 15 maanden.

Vanaf het moment dat ik mij kan herinneren heb ik altijd al interesse gehad in computers en alles wat hier mee te maken had. Deze interesse is inmiddels meer dan alleen een hobby. Ik heb er mijn werk van kunnen maken. Hoe fijn is het om van je hobby, je beroep te kunnen maken!

In een ver, ver verleden heb ik een studie bedrijfseconomie gedaan en afgerond. Na deze studie ben ik werkzaam geweest bij Deloitte en de Belastingdienst (Jaja, leuker kunnen we het niet maken). Tijdens mijn werk bij de belastingdienst kreeg ik de kans om bij een full service internet bureau te gaan werken, Digitalpower… een nieuw tijdperk!

Bij Digitalpower ben ik begonnen als frontend developer, mijn werkzaamheden bestonden in het begin vooral uit het vormgeven en bouwen, ‘slicen’ van de websites en helpdesk werkzaamheden van 120+ klanten. Vanuit deze positie ben ik mij zelf gaan verdiepen in verschillende programmeertalen en nieuwe technieken om van een simpele website ECHT iets moois te maken. Langzaamaan werden mijn taken uitgebreid. Het begeleiden van stagiaires, de opleveringen van de websites en het adviseren van klanten over alle mogelijkheden in deze online en offline wereld.

Na 4 jaar bij Digitalpower gewerkt te hebben werd het bedrijf overgenomen door Invest Online in Apeldoorn en gingen we verder onder de noemer Weppster. Met Weppster zijn wij door gaan groeien, zowel met het team, het aantal concepten en websites, als verschillende disciplines (Online marketing, Webshops, Branche websites etc.). Mijn taak ging ook langzaam over in het aansturen van het technische team, stagiaires, projectmanagement en het onderhouden en adviseren van onze klanten.

Na 2 jaar onder Invest Online gewerkt te hebben zijn we zelfstandig in Almelo verder gegaan met het uitbreiden van de online diensten. De nadruk hebben we in deze periode gelegd op de exploitatie en ontwikkeling van webshops. Op een gegeven moment hadden we meer dan 130 klanten en 70 webshops.

De hoeveelheid websites en webshops zorgden er voor dat wij met ons kleine team moesten zorgen voor een goede samenwerking tussen de afdeling techniek en backoffice. Ik was de schakel tussen deze afdelingen en was hoofdzakelijk nog bezig met aansturing.

Ik vind het wel belangrijk dat ik mee blijf werken in het programmeren van de verschillende functies en uitwerken van websites. Op deze manier blijf je bij met de verschillende technieken en ik denk dat dit het ‘leiding geven’ alleen maar ten goede komt. Je weet namelijk precies wat wel of niet kan en hoe bepaalde functies en websites in elkaar steken. Iets wat naar mijn idee noodzakelijk is om te blijven doen.

Na 4,5 jaar Weppster kreeg ik de kans om bij Pool communicatie / Eijsink Online aan de slag te gaan. De jongens van Pool communicatie kende ik inmiddels al 4 jaar, gezien Weppster gebruik maakte van het CMS van Pool. Het was dan ook een logische keuze om deze stap te nemen. Een mooi bedrijf, een groot team om van te leren en hele mooie toekomst plannen.

Bij Poolcommunicatie zal ik mij in eerste instantie gaan bezig houden met webdevelopment en met het onderhouden en adviseren van de klanten.

Iedereen bedankt voor deze kans, we gaan er iets moois van maken! Op naar (nog meer) succes!