Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

Even voorstellen: Kelly Peters

Geplaatst door Kelly Peters • 9 feb 2015

Mijn naam is Kelly Peters. Vanaf vandaag, 9 februari 2015, loop ik een half jaar stage bij Pool Communicatie. Het leek mij een goed idee om me even voor te stellen!

Ik woon al mijn hele leven, 22 jaar nu, in Langedijke. Langedijke is een kleine plaats: er wonen zo’n 300 mensen. Ik ben opgegroeid met veel ruimte om mij heen. Ik woon in een vrijstaand huis samen met mijn vader, broer en zusje. Het is een echte dierentuin bij ons thuis: we hebben onder andere een hond, een kat en twee paarden. Ik ben begonnen met paardrijden toen ik zes jaar oud was. Mijn vader heeft op hoog niveau wedstrijden gereden dus eigenlijk was al van tevoren bepaald dat ik zou gaan paardrijden. Gelukkig vind ik het ook nog leuk! Naast paardrijden loop ik ook nog hard. Dit doe ik drie à vier keer per week. Nu het winter is moet ik eerlijk bekennen dat dit er nog wel eens bij in schiet. Daarnaast vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te tekenen. Ook lees ik veel. Tijdschriften, zoals de Vogue, maar ook Engelse literatuur. Ik hou van de Engelse taal en een aantal jaar geleden besloot ik in een ‘oud boek’ te gaan beginnen: Wuthering Heights. Dit vond ik zo leuk dat ik meer van dit soort boeken ben gaan lezen. Ik hou van het buiten wonen, maar de stad heeft ook zijn charme voor mij. Veel van mijn vriendinnen wonen in Groningen, dus daar ben ik geregeld te vinden. Daarnaast houd ik van reizen. Een paar jaar geleden ben ik met een vriendin een deel van Europa doorgereisd. Dit was een ontzettend leuke ervaring.

Mijn opleiding

Sinds 2010 doe ik de opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voordat ik hieraan begon heb ik een half jaar Journalistiek gedaan aan het Windesheim in Zwolle. Tijdens de opleiding Journalistiek kwam ik erachter dat ik schrijven ontzettend leuk vind. Wat dat betreft beviel de opleiding mij goed. Waar ik minder rekening mee had gehouden was de reistijd: vanaf Langedijke kostte het bijna drie uur om in Zwolle te komen. Wegens privéomstandigheden wou ik niet in Zwolle gaan wonen. Daarom besloot ik te stoppen en een soortgelijke opleiding dichter bij huis te zoeken. In Groningen werd de opleiding Communicatie aangeboden. Journalistiek komt ook aan bod bij deze opleiding, alleen is de opleiding Communicatie breder. Ik kwam er tijdens de drie jaar dat ik de opleiding volg achter dat deze opleiding goed bij mij past. Naast schrijven krijg je ook les in bijvoorbeeld marketing, de basis van ontwerpen, communicatietheorie en overheidscommunicatie. Alle verschillende aspecten van het vak komen aan bod. Dit maakt de opleiding heel leuk.

Na twee jaar de ‘basis’ gehad te hebben, ben ik aan het begin van mijn derde jaar begonnen met een minor. Deze minor heet Healthy Ageing en heeft te maken met voeding en gezondheid. Iets heel anders dan wat ik tot nu toe had gedaan. Ik heb altijd al interesse gehad in voeding en gezondheid. Momenteel is het hebben of krijgen van een ‘healthy lifestyle’ ook een trend. Hierdoor leek het mij leuk om, nu ik de kans had, eens een totaal ander vakgebied te verkennen. De minor is mij goed bevallen, maar ik ben blij dat ik mij weer met communicatie bezig kan gaan houden.

Stage bij Pool Communicatie

Dit brengt mij tot waarom ik nu hier bij Pool Communicatie zit: mijn stage. Voor de opleiding Communicatie loop je twee keer stage: een half jaar in je derde jaar en een afstudeerstage in je vierde jaar. Dit is voor mij dus de eerste keer dat ik ergens stage loop. Pool Communicatie viel mij altijd al op. Ik kwam dagelijks met de auto langs Pool Communicatie en ik vroeg mij altijd af wat voor bedrijf het precies was. Toen ik op zoek moest gaan naar een stage ben ik gaan googlen en op de website terecht gekomen. Pool Communicatie sprak mij meteen aan: het is een bedrijf dat zich bezighoudt met veel verschillende kanten van communicatie. Toen ik zag dat er een stagiair werd gezocht voor online marketing heb ik meteen gereageerd. Tijdens mijn stage zal ik Maaike Lohuis ondersteunen bij de online marketing. Daarnaast moet ik vanuit school een onderzoek doen. Ik heb ontzettend veel zin in mijn stage en hoop hier veel te leren!