Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

De zintuigen prikkelen met video: het belang van video’s op je website

Geplaatst door Daan Pool • 9 okt 2015

Anno 2015 zijn video's niet meer weg te denken uit de online wereld. Youtube en andere websites waarop filmpjes en video's gedeeld kunnen worden zijn al geruime tijd immens populair. Ook sociale media moedigen gebruikers aan om filmpjes te plaatsen en te delen, en veel gebruikers maken daar dan ook gretig gebruik van. Je ziet ze nu ook steeds meer op websites verschijnen: video’s die bezoekers extra informatie verstrekken over producten of diensten. Voorspeld wordt dat in 2017 zo'n 69% van al het internetverkeer zal zijn toe te schrijven aan online video's. Hoe belangrijk is het voor jou als bedrijf om mee te doen aan deze videorevolutie?

Het nut van een video op je website

Consumenten willen tegenwoordig snel toegang hebben tot informatie. Zij zijn daarbij steeds minder vaak bereid lange teksten tot zich nemen. Stiekem zijn we met zijn allen namelijk een beetje lui geworden. Video's kunnen de perfecte uitkomst bieden voor deze ietwat lui geworden consument: informatie kan in video’s niet alleen snel worden overgebracht, ze zijn voor de consument vaak ook ontzettend interessant. Mensen kijken nu eenmaal graag naar iets wat beweegt. Als bedrijf is het belangrijk daar op in te spelen.   

Productvideo's

Om de visualisatie van producten of diensten duidelijk en informatief te maken, zijn productvideo's tegenwoordig steeds meer een hot item. Zo kan er bijvoorbeeld per product of dienst een video worden gemaakt waarin meer informatie wordt verstrekt. Welke voordelen kunnen productvideo's jouw onderneming bieden? Een productvideo trekt niet alleen de aandacht van je klanten, het is ook hét ideale middel voor startende websites of bedrijven om zich betrouwbaar te profileren, service te bieden en onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie. Een video van een product of dienst is vaak veel duidelijker dan een tekst: je kunt de kwaliteit en voordelen van je producten snel en duidelijk overbrengen op de klant. Daarnaast kun je gemakkelijk toelichten waarom een product een bepaalde prijs heeft.

Video's als slimme marketingtool

Met video's kunnen niet alleen de voordelen van je producten en diensten beter in kaart worden gebracht, ze dragen ook nog eens bij aan de vindbaarheid van producten die verkocht worden. Zo worden video's bijvoorbeeld vaak meegenomen in de zoekresultaten van Google. Daarnaast is het mogelijk vanuit een video op YouTube door te linken naar jouw website. Zo genereer je extra verkeer naar je website, wat weer kan zorgen voor meer conversies. Ook kun je de filmpjes natuurlijk delen en promoten op social media. En als je een beetje geluk hebt, gaat je video misschien wel viral!

Betrouwbaarheid van je merknaam

Door de komst van het internet zijn zowel consumenten als bedrijven steeds meer anoniem geworden. Het is voor de consument dan ook erg belangrijk dat je als bedrijf betrouwbaarheid uitstraalt. Door de komst van video's is het in zekere mate mogelijk geworden de persoonlijke en face-to-face communicatie te herstellen, wat kan zorgen voor een grotere geloofwaardigheid en vertrouwen in jouw merk. Klanten zien nou eenmaal graag met wie zij te maken hebben. Als webshop kun je je bovendien onderscheiden van de concurrentie, omdat er op het moment nog niet veel webwinkels zijn die productvideo's gebruiken.

Video's hebben de toekomst

Al met al kunnen we stellen dat video's een belangrijke toekomst hebben in de online wereld. Wie weet lees je over een tijdje deze blog niet meer, maar bekijk je hem! Het gebruik van video's kan ook veel voordelen bieden voor jouw bedrijf:

  • Productvideo’s zijn duidelijker en informatiever dan tekst;
  • Met productvideo’s trek je de aandacht en kun je de kwaliteit en prijs van producten beter overbrengen op de klant;
  • Video’s zijn goed voor de vindbaarheid van je website;
  • Het gebruik van video zorgt voor een groter bereik en geloofwaardigheid van je merknaam;
  • Je onderscheid je van de concurrentie.


Ben jij ook zo enthousiast geraakt over het gebruik van video’s op je website? Neem dan eens contact met ons op, wij kijken graag samen met je naar de mogelijkheden van video en animatie!