Nieuwe naam, nieuwe locatie:
Ontdek Studio Eijsink

360 graden foto’s voor je webshop

Geplaatst door Daan Pool • 27 apr 2017

Een postzegel als productfoto kan tegenwoordig niet meer. Klanten worden steeds kritischer en te kleine productfoto’s dragen niet bij aan de beleving van het product. Door je producten van alle zijden te fotograferen kun je producten laten roteren alsof je het in handen hebt. Maar hoe doe je dat?

Een 360 graden foto is als het ware een combinatie van losse foto's die softwarematig worden samengevoegd tot een 3D beeld. Dat klinkt als veel werk wanneer je dit zelf moet doen, maar gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Met onze speciale studio en software zorgen wij voor een digitaal object waarin een draaiende beweging mogelijk is, zodat de producten van alle kanten te bekijken zijn.

Waarom zou je kiezen voor 360 graden fotografie?

Consumenten op internet willen gelijk weten waar ze aan toe zijn als ze een product zien. Wat is de kleur van het product? Hoe ziet de achterzijde eruit? Hoe ziet de verpakking eruit? Een goede productafbeelding ondersteunt de productbeschrijving. Deze combinatie is van levensbelang en zorgt ervoor dat je klant de juiste indruk van het product krijgt. De afbeelding moet een goede afspiegeling zijn van de kwaliteit, kleur en vorm van het product. Met 360 graden productfoto’s laat je jouw klant het product optimaal zien.

 

Buiten de grote jongens zijn er nog niet heel veel webshops die gebruik maken van 360 graden productfotografie. Laat staan dat het volledige assortiment in 360 graden beschikbaar is. Het gebruiken van 360 graden foto’s voor je webshop is daarom zeker een unique selling point! Ook geefthet gebruik van roterende productafbeeldingen een professionele uitstraling aan zowel de producten als de webshop in zijn geheel. Bijkomend voordeel: door je producten optimaal te tonen worden vele klantvragen al op voorhand beantwoord, dit scheelt weer onnodig klantcontact.

Jouw producten vrijstaand gemaakt in enkele seconden

Wij hebben de beschikking over een Orbitvu Alphashot XL, een all-in-1 fotostudio. De fotocabine maakt zowel bewegende 360 graden afbeeldingen als stilstaande productfoto’s in 2D. De studio is ontworpen om middelgrote objecten tot maximaal 50 x 30 x 70 cm (bxdxh) te fotograferen, tot een maximaal gewicht van 40 kg. Producten als schoenen, flessen, mode-accessoires, huishoudelijke apparaten, elektronica, verpakkingen, servies en tassen lenen zich uitstekend om 360 graden productafbeeldingen van te maken met onze camera. Met behulp van intelligente software maken we jouw producten direct vrijstaand, in slechts enkele seconden! Omdat de omstandigheden in de studio altijd gelijk zijn, krijg je altijd hetzelfde eindresultaat. Wanneer je regelmatig nieuwe collecties toevoegt is het natuurlijk wenselijk dat de foto’s op elkaar aansluiten qua kleur, belichting en compositie.

Interesse in 360 graden productfotografie?

Professionele productfoto’s voor je webshop zijn erg belangrijk en maakt het verschil tussen kopen of wegklikken. Wil je graag je webshop een boost geven en op jouw concurrenten een voorsprong nemen? Begin vandaag nog met 360 graden productafbeeldingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw webshop door te nemen.